Ledning pengeoverførsler: Den nemmeste måde at sende penge

I fortiden, hvis du ønskede at sende penge elektronisk via en bankoverførsel havde du kun et par muligheder til rådighed for dig. Du kunne gå til din lokale bank for at gennemføre overførslen, eller du kan bruge tjenesterne fra et selskab som Western Union. Men i dag flere og flere virksomheder er indstillet til at give bankoverførsel tjenester, især online. Virksomheder som PayPal, for eksempel, giver mulighed for næsten alle at sende penge over hele verden gennem deres hjemmeside – og alt hvad du behøver er en e-mail-adresse og et kreditkort. Derudover, tillade de fleste lokale banker, der giver online-banktjenester nu deres lånere at sende telegrafiske overførsler via internettet.
Så hvad er en bankoverførsel? Det væsentlige, en bankoverførsel er overførsel af penge fra én bankkonto til en anden. Overførslen er altid udført af en tredjepart, såsom en bank eller en wire transfer service provider. Fordi transaktionen foretages elektronisk, er pengene aldrig fysisk set eller rørt af den person, der sender eller modtager pengene.
Selv med fremkomsten af kommunikationsteknologi og alternative online banking-tjenester, men foretrækker de fleste mennesker at foretage en bankoverførsel gennem den traditionelle rute. Dette er stadig rigtigt mange grunde, men Hovedårsagen er, at det er nemmere at have tillid til en bank, der har et velkendt navn og en fysisk tilstedeværelse uden for nettet end et nyt selskab, der opererer næsten udelukkende over internettet. Og hvis du allerede har en bankkonto, en bankoverførsel er meget nem at udføre.
Alt du skal gøre er normalt kontakte din bank via telefon eller via internettet. Du skal derefter give banken med følgende oplysninger: navn på den person eller virksomhed, som du ønsker at sende penge, samt registreringsnummeret, kontonummer, telefonnummer og adresse for modtagerens bank. Det næste skridt er at bestemme det beløb du ønsker at overføre og Hvornår overdragelsen skal udføres. Når banken modtager disse oplysninger vil elektronisk overførsel gå igennem. Nogle banker lader dette ske straks, hvis du har startet transaktionen online, mens andre institutioner kræver at du telefon eller fax dem, før du fortsætter.
Når du har sendt bankoverførsel, er det en god ide at bekræfte, at overførslen er gået igennem. Dette er den eneste måde du kender eller ej til modtageren modtaget midler. Du skal sørge for du har tilstrækkelige midler på din konto, ellers overførsel ikke vil gå igennem. Også finde ud af hvilke gebyrer, vil du skulle betale for at overdragelsen – denne type transaktion er aldrig fri.
Af Jakob Jelling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.